Bedrijfsevenement organiseren

Leuk! Jij mag een bedrijfsevenement organiseren. Maar eh? Help, wat nu? Waar begin je? Waar moet je aan denken? Geen nood! Wij helpen je op weg.

Alles moet natuurlijk goed gaan op de dag van jouw event. Jouw zakelijke evenement moet natuurlijk een onvergetelijke gebeurtenis worden, een feest zijn om naar toe te werken en natuurlijk op de zag zelf zorgeloos te genieten. Op MijnEvent.nl kun je heel gemakkelijk zelf jouw bedrijfsevenement organiseren. Maar een beetje hulp komt ook altijd te pas. Samen met jouw persoonlijke projectleider zorg je ervoor dat je niets vergeten bent en alles tot in de puntjes geregeld is.

Deze bedrijven gingen je reeds voor...

Waar begin je bij het organiseren van jouw bedrijfsevenement

 1.     Doelstelling

Waarom organiseer je dit evenement? Wat is de doelstelling? Wat wil je bereiken? Maak het zo concreet mogelijk. Als je dit helder hebt dan kun je makkelijker keuzes maken en werken naar je doel. Ook zorgt het ervoor dat je tijdens de evaluatie van je bedrijfsevent kunt bepalen of je event geslaagd was.

2.     Doelgroep

Als je de doelstelling hebt bepaald, dan is de doelgroep vaak ook wel direct duidelijk. Wie ga je uitnodigen? Wie juist niet? 

3.     Het juiste moment?

Niet alleen de inhoud van jouw evenement bepaalt het succes, maar ook de periode of de dag waarop je het event wilt gaan organiseren. De keuze van de dag en het tijdstip is afhankelijk van jouw doelgroep. Hou bijvoorbeeld rekening met het seizoen, feestdagen, vakantieperiodes, maar ook met andere (grote) evenementen. 

4.     Wat is het budget?

Wel budget heb jij tot je beschikking? Of wat is het budget dat je kunt vrijmaken voor jouw event? Dit bepaalt uiteraard je keuzes.

5.     Locatie?

Waar ga je jouw event organiseren? Kijk nog eens naar stap 1. Wat is de doelstelling? Waarom organiseer je dit event? Wat is dan de meest geschikte locatie om je doel te bereiken? Denk ook aan bereikbaarheid en capaciteit. Heb je een bijzondere plek in gedachten? Of wil je alles bij jou op locatie regelen? Dat kan! Onze mensen denken graag met je mee!

6.     Wat?

Wat staat er op het programma? Is er voldoende tijd voor gepland? En is er tussendoor genoeg tijd en ruimte? 

7.     Communicatie

Wil je een zo hoog mogelijke opkomst? Stuur dan zo vroeg mogelijk een ***‘save the date’***, zodat iedereen de dag kan vrijhouden of vrijmaken voor jouw event. Verstuur vervolgens (kort daarna) een uitnodiging. Met daarin natuurlijk: datum, tijd, locatie, aanmeldprocedure en programma. Eventueel kun je na de uitnodiging nog een herinnering sturen.

Regelen maar!

Als bovenstaande allemaal helder en duidelijk is. Dan kun je gaan nadenken over de inrichting en aankleding (eventueel een thema). Maar natuurlijk ook over de catering en entertainment. Op MijnEvent.nl kun je heel eenvoudig jouw event aanmaken en alles bij elkaar zoeken wat je nodig hebt. We hebben echt alles onder één dak.

Heb je hulp nodig? Heb je een vraag? Wil je zeker weten dat je niets bent vergeten en dat alles klopt? Neem dan contact op met je projectleider. Dit kan via de live-chat, e-mail, telefonisch of via Whatsapp.

Wist je trouwens ook dat we een inloop locatie hebben? Je kunt dan alle spullen en materialen voelen, ruiken en bekijken. Maak een afspraak en kom gerust langs.

Jouw event start hier...

Event aanmaken