Evenement organiseren

Waar moet je aan denken bij het organiseren van een evenement?

Tof! Je gaat een evenement organiseren. Jouw event moet natuurlijk een onvergetelijke gebeurtenis worden. Een feest om naar toe te werken en op de dag zelf zorgeloos genieten. Je kunt ervoor kiezen om (deels) zelf alles te regelen. Het is ontzettend leuk om zelf alles uit te zoeken. Op MijnEvent.nl kun je heel gemakkelijk zelf jouw event organiseren. Maar een beetje hulp is ook wel fijn. Samen met jouw persoonlijke projectleider zorg je ervoor dat je niets vergeten bent en alles tot in de puntjes geregeld is. Wil je toch liever alles uitbesteden of volledige ondersteuning? Laat dan het organiseren van jouw evenement, bruiloft of festival over aan het team van MijnEvent.nl

Waar begin je bij het organiseren van een evenement?

Wij helpen je op weg…

1.     Waarom?

Waarom organiseer je dit evenement? Wat is de doelstelling? Wat wil je bereiken? Maak het zo concreet mogelijk. Als je dit helder hebt dan kun je makkelijker keuzes maken en werken naar je doel. Ook zorgt het ervoor dat je tijdens de evaluatie van je evenement kunt bepalen of je event geslaagd was.

2.     Wie?

Als je de doelstelling hebt bepaald, dan is de doelgroep vaak ook wel direct duidelijk. Wie ga je uitnodigen? Wie juist niet? 

3.     Wanneer?

Wat is het juiste moment voor jouw evenement? Niet alleen de inhoud van jouw evenement bepaalt het succes, maar ook de periode of de dag waarop je het event hebt georganiseerd. Hou bijvoorbeeld rekening met het seizoen, feestdagen, vakantieperiodes, maar ook met andere (grote) evenementen. De keuze van de dag en het tijdstip is afhankelijk van jouw doelgroep.

4.     Budget?

Oké, eerlijk is eerlijk. Dit is niet altijd het leukste onderdeel. Maar wel heel belangrijk om rekening mee te houden. Het budget. Wat is het budget? Wat kun je of wat mag je besteden? Dit bepaalt uiteraard je keuzes.

5.     Waar?

Waar ga je jouw event organiseren? Kijk nog eens naar stap 1. Wat is de doelstelling? Waarom organiseer je dit event? Wat is dan de meest geschikte locatie om je doel te bereiken? Denk ook aan bereikbaarheid en capaciteit. Heb je een bijzondere plek in gedachten? Of wil je alles bij jou op locatie regelen? Dat kan! Onze mensen denken graag met je mee!

6.     Wat?

Wat staat er op het programma? Is er voldoende tijd voor gepland? En is er tussendoor genoeg tijd en ruimte?

Als bovenstaande allemaal helder en duidelijk is. Dan kun je gaan nadenken over de inrichting en aankleding (eventueel een thema). Maar natuurlijk ook over de catering. En als je het ons vraagt, is dit het leukste deel van het organiseren. Op MijnEvent.nl kun je heel eenvoudig jouw event aanmaken en alles bij elkaar zoeken wat je nodig hebt. We hebben echt alles onder één dak. Hoe doe je dat? Lees hier meer

Heb je hulp nodig? Heb je een vraag? Wil je zeker weten dat je niets bent vergeten en dat alles klopt? Neem dan contact op met je projectleider. Dit kan via de live-chat, e-mail, telefonisch of via Whatsapp.

 Wist je trouwens ook dat we een showroom hebben? Je kunt dan alle spullen en materialen voelen, ruiken en bekijken. Maak een afspraak en kom gerust langs

Communicatie! Kom je ook?

Wil je een zo hoog mogelijke opkomst? Stuur dan zo vroeg mogelijk een ‘save the date’, zodat iedereen de dag kan vrijhouden of vrijmaken voor jouw event. Verstuur vervolgens (kort daarna) een uitnodiging. Met daarin natuurlijk: datum, tijd, locatie, aanmeldprocedure en programma. Eventueel kun je na de uitnodiging nog een herinnering sturen.

Jouw event start hier...

Event aanmaken